Poštovani roditelji i učenici,

ovim putem želimo Vas informirati o 2. krugu audicije za upis u 1.r. te Vam dati osnovne obavijesti o glazbenom školovanju i upisu učenika u glazbenu predškolu (glazbena igraonica/početnički solfeggio).

Osnovna glazbena škola traje 6 godina. Tijekom cijelog školovanja učenici kroz učenje glazbe usvajaju i razvijaju glazbene vještine i sposobnosti, psihomotoričke sposobnosti te poboljšavaju koncentraciju. Učenje glazbe potiče apstraktno razmišljanje, samokontrolu te organiziranost i disciplinu u radu.  Dva puta tjedno učenici pohađaju individualnu nastavu glavnog predmeta (instrument) te skupnu nastavu solfeggia. Od trećeg razreda započinje i skupno muziciranje (komorna, zbor, orkestar). Nastava se odvija u turnusima obrnutim od nastave u osnovnoj školi.

Glazbena igraonica je za djecu od 4-6 godina, a početnički solfeggio za djecu od 7-9 godina. Glazbena predškola održava se u dvorani DV Neven. U glazbenoj predškoli djeca razvijaju intonaciju, ritam, upoznaju se s notama i instrumentima. Nakon predškole djeca koja žele nastaviti glazbeno obrazovanje mogu pristupiti audiciji za 1.r. Za glazbenu predškolu nije potrebna audicija stoga se možete upisati svakim radnim danom od 08:00 do 14:00 sati.

Online prijave za 2. krug audicije za upis u 1.r. (učenici 3.r. opće škole šk. god. 2020./2021.) potrebno je popuniti i trajati će od 01.09.2020. do 10.09.2020.

Prijamni ispit (audicija) održati će se pred stručnom komisijom koja prijavljenoj djeci ispituje sluh, ritam i glazbeno pamćenje tako da dijete ponovi zadani ritam, intonacije te otpjeva pjesmicu po svom izboru (pjevati, ne recitirati).

Termin prijamnog ispita (audicije) održati će se u petak 11.09.2020. Roditelji će biti obaviješteni telefonom ili e-mailom o rasporedu održavanja audicije poštujući mjere socijalnog distanciranja.

Stručna komisija koja će ocjenjivati prijavljene kandidate izabrat će najbolje/najtalentiranije koji će moći upisati 1.razred.

Broj slobodnih mjesta po predmetima:

VIOLINA                            2 učenika

TRUBA                              5 učenika

TAMBURA                         3 učenika

SAKSOFON                      5 učenika

S novim predmetom saksofon započinjemo ove šk. god. (čekamo suglasnost MZO-a).

Rezultati prijamnog ispita (audicije) biti će objavljeni nakon završetka audicije na web stranici Škole.