Poštovani roditelji i budući učenici,

u nastavku ove obavijesti želimo vam dati osnovne informacije o glazbenom obrazovanju te online prijavi za audiciju za upis u 1.r. OGŠ Borisa Papandopula Kutina.

Aktivno bavljenje glazbom utječe na kognitivni, psihomotorni i socijalni razvoj djeteta, a dobrobiti su razvoj kreativnosti, bolje i slobodnije izražavanje, poboljšanje koncentracije, jače samopouzdanje pa čak i bolje ocjene u školi, te samokontrolu, organiziranost i disciplinu u radu.

Osnovno glazbeno obrazovanje traje šest godina i učenici koji uspješno prođu audiciju za upis u 1.r. mogu učiti svirati jedan od ovih instrumenata – gitara, glasovir, harmonika, violina, flauta, truba, tambura te saksofon s kojim krećemo prvi put u našoj školi.

Ukoliko nakon upisa u više razrede netko odustane od daljnjeg školovanja, slobodna mjesta biti će objavljena na web stranici škole. Također, molimo vas da u online prijavi navedete instrument koji bi dijete željelo svirati, te drugi instrument u slučaju da zbog ograničenog broja učenika na pojedinim predmetima ne budemo u mogućnosti udovoljiti djetetovoj želji. Najviše učenika nam je potrebno na predmetima truba, harmonika, tambura te novom predmetu saksofon.

Učenici pohađaju individualnu nastavu glavnog predmeta (instrument) dva puta tjedno po 30 min. (od 4.r. 45 min.) te skupnu nastavu solfeggia dva puta tjedno po 45 min. Od trećeg razreda započinje i skupno muziciranje (komorna, zbor, orkestar). Nastava se odvija u turnusima obrnutim od nastave u općoj školi.

Online prijave za audiciju za upis u 1.r. (u pravilu učenici koji ove godine završavaju 2.r. opće škole) potrebno je popuniti i trajati će do ponoći 18.06.2021.

Prijamni ispit (audicija) održati će se pred stručnom komisijom koja prijavljenoj djeci ispituje sluh, ritam i glazbeno pamćenje tako da dijete ponovi zadani ritam, intonacije te otpjeva pjesmicu po svom izboru (pjevati, ne recitirati).

Termin prijamnog ispita (audicije) biti će objavljen nakon završetka roka online prijava. Roditelji će biti obaviješteni telefonom ili e-mailom o datumu te rasporedu održavanja audicije poštujući mjere socijalnog distanciranja ukoliko budu potrebne.

Stručna komisija koja će ocjenjivati prijavljene kandidate izabrat će najbolje/najtalentiranije koji će moći upisati 1. razred.

Rezultati prijamnog ispita (audicije) biti će objavljeni nakon završetka audicije na web stranici Škole.