Galerija s nastupa i koncerata OGŠ Borisa Papandopula Kutina

 

 

Odlazak na operu Amfitrion u HNK 13.05.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Glazbeni intermezzo za Udrugu OSI 11.05.
U četvrtak 11.05.2023. naši učenici održali su glazbeni intermezzo za korisnike Udruge OSI (osobe s invaliditetom). Sretna lica i dugi pljesak nagrada su za dobar nastup mladih glazbenika.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

JAVNI SAT HARMONIKE 22.3.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

JAVNI SAT FLAUTE 13.3.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

 

STRUČNI SEMINARI – MASTERCLASS

 

Povodom 52. rođendana Škole organizirali smo stručne seminare – Masterclass za učenike i učitelje. 

Seminari su zamišljeni društvenog tipa gdje su učenici OGŠ Borisa Papandopula čuli kako sviraju učenici iz drugih škola. Uz druženje imali su nastavu s vrhunskim predavačima kako bi dobili nove informacije vezane za njihovo sviranje, odnosno informacije koje su već znali, ali samo objašnjene na drugačiji način. Osim aktivnog, učenici su sudjelovali i pasivno kao slušatelji.

Predavači koji su održali predavanja su: Tomislav Špoljar (prof. trube u UŠ Franje Lučića u Velikoj Gorici i GŠ Dugo Selo), Franc Žugelj (donedavni prof. na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana), Antonio Rumenović (prof. gitare GŠ Varaždin), Nataša Balyk (prof. tambure/mandoline GŠ Ivan Matetić Ronjgov Rijeka), Volodimir Balyk (prof. harmonike u GŠ Ivan Matetić Ronjgov Rijeka) te naši učitelji Josip Kurilovčan (mag. mus. trube), Tomislav Jelavić (mag. mus. gitare), Saša Begović Matošković (prof. gitare), Barica Tutek (mag. mus. harmonike) i Martin Durbek (nast. tambure). Učitelji i učenici dobili su potvrde odnosno diplome o stručnom usavršavanju i pohađanju seminara.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

KONCERT DUO BALYK

 

Tijekom ciklusa koncerata povodom 52. rođendana OGŠ Borisa Papandopula u ponedjeljak 20.02.2023. u Galeriji publici predstavio se bračni i umjetnički par Nataša i Volodimir Balyk. Nakon vrhunskog koncerta nagrađeni su dugotrajnim pljeskom za izvedbe klasičnih i tradicionalnih skladbi, koje su odsvirali na klasičnoj harmonici i mandolini. Posjetitelji su mogli uživati u kratkim i dojmljivim interpretacijama poznatih glazbenih tema, poput ”Sirtakija“ M. Teodorakisa, ”Tritsch-Tratsch polke” J. Strauss, ”Čardaš” Monti i dr.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

 

KONCERT BIVŠIH UČENIKA

Koncert bivših učenika održao se u petak 17.02.2023. u Domu kulture. Tamburaški ansambl OGŠ Borisa Papandopula pod ravnanjem učitelja Martina Durbeka prvi se predstavio publici, a nakon mladih tamburaša na pozornicu su izašli bivši učenici Škole koji su nastavili glazbeno obrazovanje. Mislav Štefančić (klavir), Juraj Pokrivač (brač), Terezija Krmelić (bisernica) i Matija
Dragojlović (gitara) oduševili su sve prisutne svojom muzikalnošću i virtuoznošću na veliko zadovoljstvo ravnatelja Škole koji ih je pozdravio, čestitao na koncertu te poželio puno uspjeha u daljnjem školovanju te se zahvalio i njihovim profesorima Mariji Klasan Kinderman, Tomislavu Galiću, Svetlani Krajni, Juraju Majstoroviću te korepetitoricama Vedrani Hukavec i Parvin Aliyevi.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

KONCERTI UČENIKA POVODOM 52. DANA ŠKOLE

Ciklusom koncerata povodom 52. rođendana Škole učenici su pokazali svoja umijeća muziciranja. Koncerti učenika održali su se u srijedu 15.02.2023. i četvrtak 16.02.2023. u Domu kulture. Posjetitelji su velikim pljeskom bodrili svakog učenika, a koncertu je u ime osnivača prisustvovao pročelnik za društvene djelatnosti Grada Kutine g. Željko Tomičić.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Slike s Božićnog koncerta

Tradicionalni Božićni koncert održali su učenici Osnovne glazbene škole Borisa Papandopula. Sve sudionike programa i posjetitelje pozdravio je ravnatelj škole koji je rekao kako je škola ponosna na sve svoje učenike te će ovim koncertom pokazati što su naučili i koliko su napredovali uz svoje mentore. Koncert je otvorio školski zbor prigodnim božićnim skladbama. U nastavku je održan bogat program s brojnim glazbenim točkama.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Svečana dodjela nagrada za uspjeh postignut na natjecanju na području glazbe

 

Na svečanoj dodjeli nagrada učenicima zbog postignutog uspjeha na natjecanju iz područja glazbe, održanom u Domu rafinerije Sisak 08.12.2022. naša učenica Tena Nenadić 3.r. pozvana je na  svečanost dodjele zahvalnica „Ponos SMŽ“ te svojom izvedbom oduševila sve prisutne. Tena je osvojila I. nagradu u disciplini flauta na 60. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom u Jastrebarskom 04.04.2022.

Čestitke Teni te mentorici Luciji Petrač i korepetitorici Latinki Ruski.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Koncert učenika 1. i 2. razreda glazbene škole

U utorak 06.12.2022. u Domu kulture učenici 1. i 2. razreda te Mali zborić glazbene predškole OGŠ Borisa Papandopula održali su sjajan koncert. Nekim učenicima ovo je bio prvi javni nastup i bili su odlični. Na kraju koncerta na oduševljenje sve djece pojavio se Sv. Nikola koji je svima čestitao na odličnom nastupu te podijelio prigodne nagrade.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Gostovanje OGŠ Borisa Papandopula Kutina u Velikoj Gorici

 

29.11.2022 je Maro Džaja,  učenik 1. razreda trube u klasi prof. Josipa Kurilovčana sudjelovao na  Koncertu učenika trube u organizaciji UŠ Franje Lučića.
Zahvaljujemo se prof. Tomislavu Špoljaru na pozivu.

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Nastup učenika flaute i trube 28.11.2022 Club Arcus

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Koncert Tamburaškog odjela GŠ Zlatka Balokovića Zagreb 26.11.2022 Club Arcus

Spoj glazbene i likovne umjetnosti u Arcus klubu. Koncert tamburaškog odjela GŠ Zlatka Balokovića Zagreb u organizaciji OGŠ Borisa Papandopula Kutina uz izložbu poznatog Hrvatskog slikara gosp. Želimira Šiška. Neopisiv doživljaj!

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript