Galerija s nastupa i koncerata OGŠ Borisa Papandopula Kutina

Koncerti učenika 1. i 2. razreda
U srijedu 06.12.2023. u klubu Arcus održali smo koncerte učenika 1. i 2. razreda koji su počinjali u 17:00 i 18:00 sati. Posjetitelji su dugim pljeskom bodrili naše najmlađe učenike, a nekima su ovo bili prvi nastupi i odradili su ih odlično. Bravo! Na kraju svakog koncerta na oduševljenje svih učenika pojavio se Sv. Nikola i svima podijelio prigodne poklone te im zaželio sve najbolje.

 

Nastup učenica – Međunarodni dan volontera
U utorak 05.12.2023. povodom Međunarodnog dana volontera naše učenice Lorena Bosnar 5.r. na flauti i Filipa Knežević 6.r. na glasoviru nastupile su na izložbi slika Zaklade Sandre Stojić koja se održala u klubu Arcus. Učenice su pripremale učiteljice Latinka Ruski i Karla Križanić uz pratnju Miroslava Švirtlicha na glasoviru.
Javni sat gitare i flaute
Učiteljica Karla i učitelji Tomislav i Saša održali su javne sate flaute i gitare u četvrtak 23.11. i u  srijedu 29.11.2023. u OŠ V. Vidrića te klubu Arcus. Čestitamo učenicima 1.r. na prvom uspješnom nastupu. Bravo.
 Koncert prekogranične suradnje
U petak 24.11.2023. s početkom u 18:00 sati u Domu kulture održan je koncert između OGŠ Borisa Papandopula Kutina i OGŠ Jakova Gotovca iz Novog Travnika.
Ova zajednička koncertna suradnja rezultat je provedbe programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji je financiran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije usmjeren na nabavu glazbenih instrumenata za kvalitetnije izvođenje nastave. Zahvaljujemo se kolegama iz OGŠ Jakova Gotovca iz Novog Travnika te njihovim učenicima i ravnatelju Josipu Dujmušiću na uspješno odrađenom koncertu. Veselimo se budućoj suradnji na obostrano zadovoljstvo. Također se zahvaljujemo RA Mrav Kutina na podršci te Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
Upoznavanje učenika s izradom violine
U srijedu 15.11.2023. našu školu posjetio je majstor graditelj violine gosp. Nikola Dervenkar koji je održao predavanju o izradi i restauraciji gudačkih instrumenata. Prisutnim učenicima, roditeljima i učiteljima na zanimljiv način objasnio je izradu violine te koje sve materijale i alate koristi. Također smo mogli pogledati snimke koncerta svjetskih poznatih violinista koji koriste majstorove violine. Zahvaljujemo gosp. Dervenkaru na edukativnom predavanju.
Nastup učenica – Udruga Hrvatska žena
U četvrtak 08.11.2023. u Vatrogasnom domu u Kutini Udruga Hrvatska žena obilježila je 30. godišnjicu osnutka i rada, a u glazbenom dijelu programa, na oduševljenje svih prisutnih, nastupile su naše učenice Elena Vlajsović 2.r. i Gabrijela Cvetić 6.r. Učenice je pripremao učitelj Saša Begović Matošković, prof.
Natjecanje “Dugoselski  Nocturno”

Na 3. međunarodnom glazbenom natjecanju “Dugoselski Nocturno” održanom u petak 03.11.2023. u Dugom Selu naša učenica violine Iva Mia Kukić 6.r. osvojila je 2. nagradu. Čestitke Ivi i njezinoj mentorici Oksani Schneider te korepetitoru Miroslavu Švirtlich na odličnom rezultatu. Bravo!

PRODUKCIJA UČENIKA 18.10.2023.
U srijedu 18.10.2023. u klubu Arcus s početkom u 18:00 sati održala se produkcija učenika na kojoj su učenici oduševljenim posjetiteljima prezentirali naučene skladbe.
Međunarodni dan djevojčica
Povodom Međunarodnog dana djevojčica 11.10.2023. u klubu Arcus održana je izložba likovnih radova Popovačke udruge ‘Moslavački štrk’, a u glazbenom dijelu programa, na oduševljenje svih prisutnih, u duetu s učiteljicom Marijom Vukšić, mag. mus. nastupio je učenik 1.r. Fran Smuk.
Potpisivanje Ugovora o financiranju projekta Prekogranične suradnje između RH i BiH.
Zahvaljujem se kolegi Josipu Dujmušiću, ravnatelju OGŠ Jakova Gotovca iz Novog Travnika te se veselimo zajedničkim koncertima koji će se održati u Kutini u studenom 2023. te u Novom Travniku u svibnju 2024. godine. Vrijednost projekta iznosi 20.136,00 eura

 

Završni koncert učenika 20.6.2023
Javni sat Harmonike 1.6.2023
Odlazak na operu Amfitrion u HNK 13.05.
Glazbeni intermezzo za Udrugu OSI 11.05.
U četvrtak 11.05.2023. naši učenici održali su glazbeni intermezzo za korisnike Udruge OSI (osobe s invaliditetom). Sretna lica i dugi pljesak nagrada su za dobar nastup mladih glazbenika.
JAVNI SAT HARMONIKE 22.3.
JAVNI SAT FLAUTE 13.3.

 

STRUČNI SEMINARI – MASTERCLASS

 

Povodom 52. rođendana Škole organizirali smo stručne seminare – Masterclass za učenike i učitelje. 

Seminari su zamišljeni društvenog tipa gdje su učenici OGŠ Borisa Papandopula čuli kako sviraju učenici iz drugih škola. Uz druženje imali su nastavu s vrhunskim predavačima kako bi dobili nove informacije vezane za njihovo sviranje, odnosno informacije koje su već znali, ali samo objašnjene na drugačiji način. Osim aktivnog, učenici su sudjelovali i pasivno kao slušatelji.

Predavači koji su održali predavanja su: Tomislav Špoljar (prof. trube u UŠ Franje Lučića u Velikoj Gorici i GŠ Dugo Selo), Franc Žugelj (donedavni prof. na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana), Antonio Rumenović (prof. gitare GŠ Varaždin), Nataša Balyk (prof. tambure/mandoline GŠ Ivan Matetić Ronjgov Rijeka), Volodimir Balyk (prof. harmonike u GŠ Ivan Matetić Ronjgov Rijeka) te naši učitelji Josip Kurilovčan (mag. mus. trube), Tomislav Jelavić (mag. mus. gitare), Saša Begović Matošković (prof. gitare), Barica Tutek (mag. mus. harmonike) i Martin Durbek (nast. tambure). Učitelji i učenici dobili su potvrde odnosno diplome o stručnom usavršavanju i pohađanju seminara.

KONCERT DUO BALYK

 

Tijekom ciklusa koncerata povodom 52. rođendana OGŠ Borisa Papandopula u ponedjeljak 20.02.2023. u Galeriji publici predstavio se bračni i umjetnički par Nataša i Volodimir Balyk. Nakon vrhunskog koncerta nagrađeni su dugotrajnim pljeskom za izvedbe klasičnih i tradicionalnih skladbi, koje su odsvirali na klasičnoj harmonici i mandolini. Posjetitelji su mogli uživati u kratkim i dojmljivim interpretacijama poznatih glazbenih tema, poput ”Sirtakija“ M. Teodorakisa, ”Tritsch-Tratsch polke” J. Strauss, ”Čardaš” Monti i dr.

 

KONCERT BIVŠIH UČENIKA

Koncert bivših učenika održao se u petak 17.02.2023. u Domu kulture. Tamburaški ansambl OGŠ Borisa Papandopula pod ravnanjem učitelja Martina Durbeka prvi se predstavio publici, a nakon mladih tamburaša na pozornicu su izašli bivši učenici Škole koji su nastavili glazbeno obrazovanje. Mislav Štefančić (klavir), Juraj Pokrivač (brač), Terezija Krmelić (bisernica) i Matija
Dragojlović (gitara) oduševili su sve prisutne svojom muzikalnošću i virtuoznošću na veliko zadovoljstvo ravnatelja Škole koji ih je pozdravio, čestitao na koncertu te poželio puno uspjeha u daljnjem školovanju te se zahvalio i njihovim profesorima Mariji Klasan Kinderman, Tomislavu Galiću, Svetlani Krajni, Juraju Majstoroviću te korepetitoricama Vedrani Hukavec i Parvin Aliyevi.

KONCERTI UČENIKA POVODOM 52. DANA ŠKOLE

Ciklusom koncerata povodom 52. rođendana Škole učenici su pokazali svoja umijeća muziciranja. Koncerti učenika održali su se u srijedu 15.02.2023. i četvrtak 16.02.2023. u Domu kulture. Posjetitelji su velikim pljeskom bodrili svakog učenika, a koncertu je u ime osnivača prisustvovao pročelnik za društvene djelatnosti Grada Kutine g. Željko Tomičić.

Slike s Božićnog koncerta

Tradicionalni Božićni koncert održali su učenici Osnovne glazbene škole Borisa Papandopula. Sve sudionike programa i posjetitelje pozdravio je ravnatelj škole koji je rekao kako je škola ponosna na sve svoje učenike te će ovim koncertom pokazati što su naučili i koliko su napredovali uz svoje mentore. Koncert je otvorio školski zbor prigodnim božićnim skladbama. U nastavku je održan bogat program s brojnim glazbenim točkama.

Svečana dodjela nagrada za uspjeh postignut na natjecanju na području glazbe

 

Na svečanoj dodjeli nagrada učenicima zbog postignutog uspjeha na natjecanju iz područja glazbe, održanom u Domu rafinerije Sisak 08.12.2022. naša učenica Tena Nenadić 3.r. pozvana je na  svečanost dodjele zahvalnica „Ponos SMŽ“ te svojom izvedbom oduševila sve prisutne. Tena je osvojila I. nagradu u disciplini flauta na 60. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom u Jastrebarskom 04.04.2022.

Čestitke Teni te mentorici Luciji Petrač i korepetitorici Latinki Ruski.

Koncert učenika 1. i 2. razreda glazbene škole

U utorak 06.12.2022. u Domu kulture učenici 1. i 2. razreda te Mali zborić glazbene predškole OGŠ Borisa Papandopula održali su sjajan koncert. Nekim učenicima ovo je bio prvi javni nastup i bili su odlični. Na kraju koncerta na oduševljenje sve djece pojavio se Sv. Nikola koji je svima čestitao na odličnom nastupu te podijelio prigodne nagrade.

Gostovanje OGŠ Borisa Papandopula Kutina u Velikoj Gorici

 

29.11.2022 je Maro Džaja,  učenik 1. razreda trube u klasi prof. Josipa Kurilovčana sudjelovao na  Koncertu učenika trube u organizaciji UŠ Franje Lučića.
Zahvaljujemo se prof. Tomislavu Špoljaru na pozivu.

 

Nastup učenika flaute i trube 28.11.2022 Club Arcus

Koncert Tamburaškog odjela GŠ Zlatka Balokovića Zagreb 26.11.2022 Club Arcus

Spoj glazbene i likovne umjetnosti u Arcus klubu. Koncert tamburaškog odjela GŠ Zlatka Balokovića Zagreb u organizaciji OGŠ Borisa Papandopula Kutina uz izložbu poznatog Hrvatskog slikara gosp. Želimira Šiška. Neopisiv doživljaj!