Poštovani roditelji i učenici,

ovim putem želimo Vas informirati te Vam dati osnovne obavijesti o glazbenom školovanju i upisu učenika u prvi razred osnovne glazbene škole te glazbenu predškolu (glazbena igraonica/početnički solfeggio).

Osnovna glazbena škola traje 6 godina. Tijekom cijelog školovanja učenici kroz učenje glazbe usvajaju i razvijaju glazbene vještine i sposobnosti, psihomotoričke sposobnosti te poboljšavaju koncentraciju. Učenje glazbe potiče apstraktno razmišljanje, samokontrolu te organiziranost i disciplinu u radu.  Dva puta tjedno učenici pohađaju individualnu nastavu glavnog predmeta (instrument) te skupnu nastavu solfeggia. Od trećeg razreda započinje i skupno muziciranje (komorna, zbor, orkestar). Nastava se odvija u turnusima obrnuto od nastave u osnovnoj školi.

Glazbena igraonica je za djecu od 4-6 godina, a početnički solfeggio za djecu od 7-9 godina. Glazbena predškola održava se u dvorani DV Neven. U glazbenoj predškoli djeca razvijaju intonaciju, ritam, upoznaju se s notama i instrumentima. Nakon predškole djeca koje žele nastaviti glazbeno obrazovanje mogu pristupiti audiciji za 1.r. Za glazbenu predškolu nije potrebna audicija.

Online prijave za audiciju za upis u 1.r. (u pravilu učenici koji ove godine završavaju 2.r. opće škole) te glazbenu predškolu potrebno je popuniti i trajati će od 25.05.2020. do 14.06.2020.

Prijamni ispit (audicija) održati će se pred stručnom komisijom koja prijavljenoj djeci ispituje sluh, ritam i glazbeno pamćenje tako da dijete ponovi zadani ritam, intonacije te otpjeva pjesmicu po svom izboru (pjevati, ne recitirati).

Termin prijamnog ispita (audicije) biti će objavljen nakon završetka roka online prijava. Roditelji će biti obaviješteni telefonom ili e-mailom o datumu te rasporedu održavanja audicije poštujući mjere socijalnog distanciranja ukoliko budu potrebne. Također, obavijestiti ćemo roditelje predškolaraca o terminu i rasporedu upisa.

Zbog ograničenog broja mjesta, nažalost, nećemo moći upisati svu djecu koja pristupe audiciji. Stručna komisija koja će ocjenjivati prijavljene kandidate izabrat će najbolje/najtalentiranije koji će moći upisati 1.razred.

Broj slobodnih mjesta po predmetima:

GLASOVIR                  2 učenika

FLAUTA                       5 učenika

HARMONIKA               3 učenika

TRUBA                         6 učenika

VIOLINA                       6 učenika

Rezultati prijamnog ispita (audicije) biti će objavljeni nakon završetka audicije na web stranici Škole.

U slučaju da netko odustane, ili se ne upiše u viši razred, obavijest o slobodnim mjestima biti će na web stranici Škole.

Online prijava za audiciju za upis u 1. razred

Online prijava za glazbenu predškolu